Padjelanta

I maj 2012 kom min nya bok Vandringsturer i Padjelanta ut på Vildmarksbiblioteket.

Padjelanta framsida

Framsida Vandringsturer i Padjelanta

För mig och min familj fångar Padjelanta essensen av vad vi vill ha ut av våra fjällvandringar: flödande vacker natur, ingen trängsel, utmanande men samtidigt tillgång till vissa bekvämligheter.

Vi har korsat Padjelanta vid tre tillfällen för att kunna skriva boken. Vi har vandrar stugtur från Akka till Kvikkjokk, vi har tältat den omvända vägen och vi har flugit helikopter in och vandrat upp till Sårjosjaure samt tagit den höga vägen ut ur Padjelanta via Kutjaure till Vaisaloukta. Samtliga dessa sträckor skildras i boken.

Här kommer jag samla berättelser, bilder och tips som inte fått plats i boken.

Du kan köpa boken på (åtminstone) följande ställen:

Comments are closed.

Boken i handen och i handeln

April 28th, 2012

Idag fick jag första exemplaret av min nya bok Vandringsturer i Padjelanta i handen. Det är alltid en skön fysisk känsla.

Den går också att beställa redan nu på Adlibris eller Bokus.

Först bilden på boken

April 3rd, 2012

Den första bilden på Padjedlantaboken, längst till höger på bilden av vårens utgivning på Vildmarksbiblioteket. I mitten av maj kommer den finnas för köp.

Sårjåsjaure

January 14th, 2012

Den här bilden från Sårjåsjaure kom inte med i boken, men är för vacker för att inte delas. Man kommer upp för en kulle, utan att se vad som är bakom, över ett krön, så öppnar sig vyn över dalen. Paradiset.

Litteratur till Vandringsturer i Padjelanta

January 12th, 2012

För att skriva boken Vandringsturer i Padjelanta gick vi inte bara leden flera gång. Jag läste också en mängd böcker och annan litteratur som på något sätt berör Padjelanta. Här är det mest relevanta av det jag läste.

Continue reading