Outdoor

Jag och min familj har alltid varit mycket ute i naturen. För drygt ett decennium sedan gjorde vi vår första fjällvandring och sedan dess är vi fångade. Ganska snabbt blev det en guidebok över Padjelanta, och inte långt senare blev min fru och jag stugvärdar för STF.

Vi har varit stugvärdar i Såmmarlappa, Vaimok och Tarrekaise. Vi har gjort Kungsleden (där det finns stugor) både sommar och vinter. Vandrat längs Padjelantaleden otaliga gånger, vandrat till Sulitelma, vandrat i Sarek genom samtliga stora vaggar och gjort stora delar av Nordkalottleden.

Vi har haft så stor glädje av detta. Jag brinner för att hjälpa andra uppleva samma sak. Här delar jag med mig av erfarenheter från vårt liv ute.

Padjelanta

I maj 2012 kom min nya bok Vandringsturer i Padjelanta ut på Vildmarksbiblioteket.

För mig och min familj fångar Padjelanta essensen av vad vi vill ha ut av våra fjällvandringar: flödande vacker natur, ingen trängsel, utmanande men samtidigt tillgång till vissa bekvämligheter.

Vi har korsat Padjelanta vid tre tillfällen för att kunna skriva boken. Vi har vandrar stugtur från Akka till Kvikkjokk, vi har tältat den omvända vägen och vi har flugit helikopter in och vandrat upp till Sårjosjaure samt tagit den höga vägen ut ur Padjelanta via Kutjaure till Vaisaloukta. Samtliga dessa sträckor skildras i boken.