Ny Padjelantaguide – Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma

Nu är uppföljaren här: Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma. Peter Antman har spenderat 14 år i och kring Padjelanta med sin familj och har uppdaterat boken från 2012 med nya sträckningar, nu är alla Nordkalottledens avsnitt kring Padjelanta och Sulitelma beskrivna, och med uppdaterad information kring lederna. Och så är den lättare än någonsin: 0 gram. Skaffa den som ebok och läs den på paddan före turen och bär med dig den i telefonen på turen.

Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma
Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma

Padjelanta -det högre landet

Padjelanta betyder det högre landet på samiska och har sedan urminnes tider spelat en viktig roll som betesland för renar. Landskapet präglas av mjukt böljande åsar inramade av höga fjäll och glaciärer. Det porlar och brusar i otaliga bäckar och älvar ner mot några av fjällens största och vackraste sjöar.

Köp den på adlibris, bokon eller bokus, eller swisha direk (se nedan).

Sedan länge har Padjelanta varit fjällvandrarnas egna dolda pärla. Genom Padjelanta sträcker sig både Padjelantaleden och Nordkalottleden, med ett väl utbyggt nätverk av fjällstugor. Lederna är välrösade och lätta att följa och det finns gott om vatten och tältplatser.

Uppdaterad och med all leder runt Sulitelma

Detta är den starkt utökade och uppdaterade andraupplagan där sträckorna runt Sulitelma lagts till. Padjelantaleden kombinerar Kungsledens bekvämlighet med Sareks otillgänglighet. Det är den perfekta leden för den som vill ha lite mer utmaning men ändå bo bekvämt i stugor. Den passar också utmärkt för den som söker ensligheten i tältet men som vill kunna söka sig inomhus vid dåligt väder. I denna upplaga har lederna kring bergsmassivet Sulitelma lagts till, som lägger till yterligare skönhet och enslighet, samt ett alternativt sätt att starta eller avsluta sin vandring.

Padjelantaleden har vuxit i popularitet de senaste åren, men är ännu glest befolkad större delen av säsongen. Boken hjälper vandraren att förbereda och planera vandringsturer längs lederna i Padjelantas nationalpark. Boken ger information om stugor, nationalparksregler och transport. Man kan också använda boken som ett komplement till kartan under turen för att förbereda sig på morgondagens etapp och kanske upptäcka något man annars inte skulle ha sett. Texten illustreras med tydliga kartor och vackra foton.

Om författaren

Boken är skriven av Peter Antman, verksam i techbranchen som chef och konsult, och har en bakgrund som författare och programmerare. Peter och familjen upptäckte Padjelanta 2010 och har sedan dess återkommit otaliga gånger, bland annat som stugvärd för fyra stugor längs med lederna. Padjelanta är ett favoritområde och han vill underlätta för andra att hitta till denna vackra plats.

Ur innehållet

  • Padjelantaledens sträckning från Akka till Kvikkjokk.
  • Nordkalottledens sträckning Kutjaure till Vaisaloukta och Stalloluokta till Sulitelma, samt de olika sträckningarna till och från Pieskehaure.
  • Lämpliga tältplatser längs lederna.
  • Besök i samevisten och rengärden.
  • Tips för planering av resa, utrustning och mat.
  • Hur man tar sig till och från Ritsem, Kvikkjokk och Sulitelma

Så här köper du boken

Köp den på adlibris, bokon eller bokus, eller swisha direk (se nedan).

Swisha 99 kr och skriv email så skickar jag Padjelantaguiden (epub).
Swisha 99 kr och skriv email så skickar jag Padjelantaguiden (epub).

Gå på fotovandring på Instagram

På Instagram @padjelantaguide kan du följa med när vi vandrar alla leder med fotografier.