Antman Publishing

Antman Publishing är ett förlag som säljer och tillgängliggör Peter Antman böcker och andra publikationer.

Vandringturer i Padjelanta och Sulitelma

Nu är uppföljaren här: Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma. Peter Antman har spenderat ytterligare 12 år i och kring Padjelanta med sin familj och har uppdaterat boken från 2012 med nya sträckningar, nu är alla nordkalottledens avsnitt kring Padjelanta och Sulitelma beskrivna, och med uppdaterad information kring lederna. Och så är den lättare än någonsin: 0 gram. Skaffa den som ebok och läs den på paddan före turen och bär med dig den i telefonen på turen.

Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma
Vandringsturer i Padjelanta och Sulitelma

Padjelanta betyder ”det högre landet” på samiska och präglas av mjukt böljande åsar inramade av höga fjäll och glaciärer. Genom Padjelanda sträcker sig både Padjelantaleden och Nordkalottleden, med ett väl utbyggt nätverk av fjällstugor. Lederna är välrösade och lätta att följa.

Peter Antman och hans fru Eva har vandrat kors och tvärs inom Padjelanta och Sulitelma i mer än ett decennium. De har dessutom varit stugvärdar i fyra stugor i anslutning till lederna. Padjelanta är ett favoritområde och författaren vill underlätta för andra att hitta till denna vackra plats.

Tillsammans : så skapar du flyt och egenmakt med agile och lean

Först vände programmerarna upp och ner på mjukvarubranschen genom att börja ge bort sitt arbete som fri källkod. Nu vänder de upp och ner på företagen genom att göra den gamla sortens chefer överflödiga.

Tillsammans - Så skapar du flyt med agile och lean av Peter Antman
Tillsammans – Så skapar du flyt med agile och lean av Peter Antman

Programmering handlar om att generera kunskap. Och det sker bäst när man får arbeta direkt mot användarna och när man själv får styra sitt arbete. När man får makt över sitt liv på jobbet, kort sagt.

Hur organiserar man det bäst? Genom att jobba i små självorganiserande team. Tillsammans. Utan chef. Så river programmerarna de gamla företagspyramiderna.

I Tillsammans berättar Peter Antman historien om denna revolution inifrån.

Vandringsturer i Padjelanta

Vandringsturer i Padjelanta av Peter Antman
Vandringsturer i Padjelanta av Peter Antman

Padjelanta betyder det högre landet på samiska och har sedan urminnes tider spelat en viktig roll som betesland för renar. Sedan länge har Padjelanta varit fjällvandrarnas egna dolda pärla. Genom Padjelanta sträcker sig både Padjelantaleden och Nordkalottleden, med ett väl utbyggt nätverk av fjällstugor. Boken är skriven av Peter Antman, författare, programmerare och friluftsentusiast, som upptäckt fjällvandring på senare år. Padjelanta är ett favoritområde och han vill under lätta för andra att hitta till denna vackra plats.

Publicerat

Här finner du mina böcker, essäer och vandringsguider.